Over deze actie

Als vrijwilliger van GrootNieuwsRadio heb ik een actie opgestart om dit radiostation met een financiële bijdrage in de lucht te houden.

Jaarlijks worden er in Europa 300 miljoen inkjet cartridges verkocht. Hiervan wordt slechts 20% hergebruikt. De overige 275 miljoen cartridges eindigen nog steeds op de afvalberg…

Gebruikte printer cartridges bevatten altijd resten van tonerpoeder, kunststofbehuizing, aluminium en andere materialen. Verschillende materialen zijn moeilijk biologisch afbreekbaar en vervuilen onze stortplaatsen. Geschat wordt dat een inktcartridge ca. 1000 jaar nodig heeft om zich af te breken.

Voor mobiele telefoons geldt dat ze regelmatig worden vervangen door een moderner exemplaar. Uit recent onderzoek blijkt dat er in Nederland zo’n 15 miljoen gebruikte mobiele telefoons ‘rondslingeren’. Een simpel rekensommetje wijst uit dat bijna elke volwassene dus minimaal èèn ongebruikt mobieltje heeft. Voor u heeft zo”n mobiel waarschijnlijk geen waarde meer, maar wist u dat deze voor GrootNieuwsRadio 1008AM nog erg waardevol kunnen zijn?

Voor dit doel is een speciale ton ontwikkeld. Bedrijven en particulieren kunnen hun telefoons en cartridges deponeren in deze ton (toners graag apart inleveren). Hiermee spaart u het milieu en steunt u GrootNieuwsRadio. Deze tonnen zijn geplaatst in diverse evangelische boekhandels. U kunt de ton herkennen aan het logo van de radio. Het is wel verstandig om mobieltjes/iPhones in een plastic zakje te verpakken om beschadiging door inktresten te voorkomen.

ton gnr